Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού

Απογευματινές δραστηριότητες 2023-2024

•    Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων διοργανώνει απογευματινές δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου μας στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας. Η συμμετοχή των παιδιών στα απογευματινά μαθήματα με φίλους και συμμαθητές τους έχει αποδειχθεί ότι βοηθά, μεταξύ άλλων, σημαντικά τόσο στην κοινωνικοποίησή τους όσο και στην ομαλή ένταξή τους στο περιβάλλον του σχολείου.

•    Για το σχολικό έτος 2023-24 τα απογευματινά μαθήματα θα διεξάγονται Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο. Τις καθημερινές το πρόγραμμα ξεκινάει στις 17.30 με την ολοκλήρωση του ολοήμερου σχολικού προγράμματος.
•    Η φετινή χρονιά έχει εμπλουτιστεί με περισσότερες δραστηριότητες για τα παιδιά μας, σε συνέχεια του ερωτηματολογίου που εστάλη σε όλους τους γονείς στα τέλη Ιουνίου και εκδηλώσαμε το ενδιαφέρον μας. Βάσει των απαντήσεων που λάβαμε, προτεραιοποιήθηκαν και οι δραστηριότητες.  
•    Στο ήδη εμπλουτισμένο πρόγραμμα για τους μαθητές, έρχεται να προστεθεί, στο πρόγραμμά μας,  η έναρξη τριών (3) μαθημάτων εκγύμνασης ενηλίκων, εντάσσοντας το Pilates, τη Yoga και τη Δυναμική εκγύμναση – προπόνηση.
•    Ταυτόχρονα, προτείνεται να εισαχθεί και το μάθημα της ρομποτικής, ωστόσο επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει «κλειδώσει» ο εκπαιδευτικός φορέας που θα το αναλάβει, η δραστηριότητα θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα λίγο αργότερα, το πιθανότερο από τον Οκτώβριο.
•    Επίσης, πολύ σύντομα, θα λάβετε νέα μας για ένα συναρπαστικό μουσικό, καλλιτεχνικό, πρωτότυπο προτζεκτ που ετοιμάζουμε!
•    Ο πίνακας που ακολουθεί περιλαμβάνει τις δραστηριότητες με τις οποίες θα ξεκινήσουμε, τις ημέρες και τις ώρες που θα γίνονται, όπως επίσης και τη λεπτομερή περιγραφή τους. Η εβδομάδα 25-29 Σεπτεμβρίου θα είναι δοκιμαστική και γι’ αυτό δεν θα υπάρξει χρέωση.  Σημειώνεται, ότι με το πέρας της δοκιμαστικής εβδομάδας και προκειμένου να είμαστε τυπικοί και σωστοί απέναντι στους εκπαιδευτικούς μας, θα υπάρχει μηνιαία χρέωση ανεξαρτήτως απουσιών στα μαθήματα.
•    Οι απογευματινές δραστηριότητες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 2/10/2023.
•    Να σημειωθεί ότι το μάθημα χορού είναι το μοναδικό στο πρόγραμμά μας με δυνατότητα παρακολούθησης 1 ή 2 φορές/εβδομάδα (και αντίστοιχα έχει διαφορετική χρέωση).
•    Σκοπός μας είναι να μπορέσουν να συμμετέχουν σε αυτές όσο γίνεται περισσότερα παιδιά του σχολείου, να ανοίξουν το πεδίο των ενδιαφερόντων τους και να δοκιμάσουν δημιουργικές δραστηριότητες. Οι δάσκαλοι που διδάσκουν στα απογευματινά μαθήματα, είναι όλοι κατηρτισμένοι επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία και ειδίκευση τόσο στο αντικείμενό τους, όσο και στην παιδαγωγική ενασχόλησή τους με παιδιά αυτών των ηλικιών.
•    Για τα αδέρφια απαιτείται ξεχωριστή δήλωση.
•    Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής σε περίπτωση υπέρβασης του ανώτατου δυνατού αριθμού συμμετεχόντων.
•    Για την καλύτερη οργάνωση των απογευματινών δραστηριοτήτων, απαιτείται η συνδρομή όλων μας. Κατά τη δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τις μέρες και τις ώρες που μπορείτε να βοηθήσετε, είτε με την παρουσία σας στο σχολείο, είτε με τον ορισμό σας ως υπεύθυνο τμήματος δραστηριότητας. Μπορείτε να δηλώσετε το πού και πώς μπορείτε να βοηθήσετε και μέσω της συμπλήρωσης του ειδικού πεδίου στη δήλωση.
•    Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά το κανονισμό λειτουργίας των απογευματινών μαθημάτων, πατώντας εδώ.
•    Στις απογευματινές δραστηριότητες του σχολείου περιλαμβάνονται μαθήματα εξωτερικού και εσωτερικού χώρου (πατήστε πάνω σε κάθε μάθημα για λεπτομέρειες). Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων έχει όλη τη διάθεση, ανάλογα με τις επιθυμίες των παιδιών που θα μας γνωστοποιηθούν, να ξεκινήσουμε, τους προσεχείς μήνες, και άλλες δραστηριότητες.
•    Τέλος, στα μαθήματα μπορούν να λάβουν μέρος τα ταμειακά ενήμερα μέλη μας.
•    Η ετήσια συνδρομή ανά οικογένεια είναι 25€ και η κατάθεση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στον τραπεζικό λογαριασμό Eurobank του Συλλόγου μας (EUROBANK 0026 0091 75 0100814755 / IBAN GR9402600910000750100814755).

•    Αφού διαβάσετε τις πληροφορίες που σας παραθέτουμε και επιλέξετε τις δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν, παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα  πατώντας εδώ:

Μαθήματα

1. Μοντέρνος Χορός

Στόχος των μαθημάτων είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το χορό, την κίνηση, τη μουσική, το ρυθμό και να συναντηθούν  δημιουργικά με τα άλλα παιδιά.
Στην πορεία των μαθημάτων τα παιδιά μαθαίνουν να «ακούνε» και να μετράνε τα μουσικά κομμάτια, μαθαίνουν τις βασικές κινήσεις (βηματολόγιο) του εκάστοτε στυλ χορού (Hip- hop, Jazz, Modern Dance) και στο τέλος παρουσιάζουν μια χορογραφία βασισμένη στις υποδείξεις της δασκάλας αλλά και σε δικούς τους αυτοσχεδιασμούς.
Σκοπός, λοιπόν, είναι όχι μόνο να καταφέρουν να αποδώσουν τεχνικά και σωστά τις χορογραφίες τους αλλά να ανακαλύψουν τις εκφραστικές και σωματικές τους ικανότητες  έτσι ώστε να τις εξελίξουν και να τις αξιοποιήσουν δημιουργικά.  
Υπεύθυνη μαθήματος είναι η Ελένη Δαφέρμου (Τρίτη 17.30-18.30, όλες οι τάξεις), Παρασκευή 17.30-18.30 όλες οι τάξεις, κόστος 15 ευρώ για παιδιά που κάνουν 1 φορά την εβδομάδα και 18 ευρώ για 2 φορές την εβδομάδα). Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, το μάθημα της Παρασκευής ενδέχεται να τροποποιηθεί και να δημιουργηθούν δύο τμήματα 17.30-18.30 (Α-Β-Γ) & 18.30-19.30 (Δ-Ε-ΣΤ).

2. Μπάσκετ

Το μάθημα γίνεται κάθε Τρίτη (18:30-19:30) και Σάββατο (10:00-11:00).
Προπονητής είναι ο κ. Θόδωρος Τζαλαλής και διαρκεί 1 ώρα (εισφορά 18€ μηνιαίως).

3. Ποδόσφαιρο

Το μάθημα γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή (17:30-18:30) για την Α΄, Β’ και Γ’ τάξη και κάθε Τετάρτη (17:30-18:30) και Σάββατο (11:30-12:30) για τη Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη.
Προπονητές είναι οι Θοδωρής Τζαλαλής (Α’ - Β’ και Γ’ τάξη) και Βασίλης Λύρος (Δ’-Ε’ και ΣΤ’ τάξη). Το μάθημα διαρκεί 1 ώρα με εισφορά 18€ μηνιαίως.

4. Βόλλεϊ

Το μάθημα γίνεται κάθε Σάββατο (11:00-12:00).
Προπονητής είναι ο Θοδωρής Τζαλαλής και διαρκεί 1 ώρα (εισφορά 15€ μηνιαίως).

5. Αρχιτεκτονική – «Κτίζω την πόλη μου»

Ένα πρωτότυπο εργαστήρι που προσεγγίζει την αρχιτεκτονική τόσο ως τέχνη, όσο και ως κοινωνική επιστήμη, προκειμένου τα παιδιά σταδιακά να αποκτήσουν συναίσθηση του χώρου ως τρισδιάστατου «σωματικού» φαινομένου, να καλλιεργήσουν τη συνείδησή τους γύρω από τα πράγματα και να μπορούν με διαφορετικούς τρόπους να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους, τον κτισμένο χώρο και ειδικά την αστική, κοινωνική και πολιτιστική πραγματικότητα.
Στο μάθημα – εργαστήριο και με όπλο τη φαντασία και τη λογική, φτιάχνουμε χώρους για το παιχνίδι, την ξεκούραση, την ψυχαγωγία, την δράση, τον πολιτισμό, την κοινωνία, τη δημόσια και την ιδιωτική σφαίρα, χρησιμοποιώντας αρχιτεκτονικούς τρόπους αναπαράστασης.
Τα παιδιά ενθαρρύνονται στο να φτιάξουν τους δικούς τους κόσμους, αλλά κι εμείς βοηθούμε να έχουν ρεαλιστική βάση, στο βαθμό που δεν θίγεται η δημιουργικότητα και φαντασία των παιδιών. Μελετάμε τις διαφορετικές προσεγγίσεις, μιλάμε για τις δημιουργίες και εκθέτουμε τα έργα. Λειτουργούμε ατομικά και ομαδικά, συμπληρωματικά.  
Το μάθημα είναι ανοιχτό προς όλα τα παιδιά και σε όλες τις βαθμίδες του δημοτικού, ωστόσο η φύση του εργαστηρίου, το καθιστά ιδανικό για τα παιδιά των τάξεων Γ’-ΣΤ’. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η Μυρτώ Κωσταροπούλου (κόστος 25 ευρώ).

6. Μαθήματα Πιάνου

Στόχος του μαθήματος είναι το παιδί ν’ αγαπήσει τον κόσμο της μουσικής, να μάθει τις βασικές αρχές της εκμάθησης πιάνου και να νιώσει ελεύθερο να εκφραστεί και να δημιουργήσει χωρίς πιέσεις για το αποτέλεσμα. Μαθήματα Πιάνου έχουν προγραμματιστεί για την Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.
Τα μαθήματα πιάνου παραδίδει η Αργυρώ Τσουμπλεκτσή. Με σπουδές κλασικού πιάνου και επιρροές από Jazz, Μπλουζ και Capoeira, έρχεται στο σχολείο μας για να διεγείρει μουσικά και καλλιτεχνικά τους μικρούς μαθητές! Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει 1 φορά την εβδομάδα, το μάθημα διαρκεί 30 λεπτά και είναι ατομικό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος την ίδια ώρα. (εισφορά 40€ μηνιαίως).

7. Animation

Πρόκειται για ένα εργαστήριο κινουμένων σχεδίων (animation workshops) όπου παιδιά δημοτικού θα μάθουν τις βασικές αρχές αυτού του μαγικού κόσμου με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών!
Τα παιδιά θα δοκιμάσουν τεχνικές animation όπως το Cut Out –χρησιμοποιώντας χαρτόνι, θα δημιουργήσουν χαρακτήρες και ενώνοντας τα μέλη του σώματος, μπορούν να αποδώσουν κίνηση (animation), Stop Motion Animation – δηλαδή με φόντο ή μακέτες που θα έχουν ετοιμάσει τα ίδια τα παιδιά, θα κινήσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους καρέ/καρέ. Επιπλέον, θα δανείσουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες τους (Voice Over), θα μιμηθούν φωνές από τη φύση, θα μάθουν με πραγματική φωτογραφική μηχανή να βρίσκουν «το καρέ» και πολλά άλλα! Η συμμετοχή των παιδιών είναι διαδραστική και οι γνώσεις που θα πάρουν μέσα από αυτό το καλλιτεχνικό παιχνίδι, θα τους είναι χρήσιμες ακόμη και στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.
Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η Ιωάννα Νικολαϊδου και διοργανώτρια η Λάμπρη Παναγιώτα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Animation Hellas (το μάθημα παραδίδεται κάθε Δευτέρα 17.30 – 19.00,  διάρκεια εργαστηρίου 1 ½ ώρα και κόστος 25€, μηνιαίως).


8. Ρομποτική Α-Γ Δημοτικού

Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας να κατασκευάζουν με τα ίδια τους τα χέρια «απλές μηχανές» κατανοώντας έτσι τις βασικές αρχές της λειτουργίας τους και έρχονται σε επαφή με τους νόμους της Φυσικής. Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με τουβλάκια lego και όλες οι δραστηριότητες συνοδεύονται από ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας που επιτρέπουν στο παιδί με απλό τρόπο να επαληθεύει αυτά που μαθαίνει.
Έχουμε ζητήσει την οικονομική τους προσφορά από την STEM education & την Garage developing skills for the future (κατ’ εκτίμηση ενδεικτικό κόστος από 24 έως 32 ευρώ ανάλογα με τη συμμετοχή). [εκκρεμεί να οριστικοποιηθεί]

9. Ρομποτική Δ-ΣΤ Δημοτικού

Τα παιδιά κατανοούν βιωματικά χρησιμοποιώντας τα Legowedo 2. Εξοικειώνονται με την εκπαιδευτική ρομποτική, τη μηχανική και τον προγραμματισμό. Επίσης, οι μαθητές μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού.
Έχουμε ζητήσει την οικονομική τους προσφορά από την STEM education & την Garage developing skills for the future (κατ’ εκτίμηση ενδεικτικό κόστος από 24 έως 32 ευρώ ανάλογα με τη συμμετοχή). [εκκρεμεί να οριστικοποιηθεί]

10. Μάθημα Yoga

H Yoga αποτελεί έναν ολιστικό τρόπο εκγύμνασης του σώματος όπου νους και σώμα λειτουργούν σαν ένα .Η αρμονία που προκαλεί αυτή η διαδικασία χαλαρώνει και αποφορτίζει το μυαλό μας συγχρόνως όμως δουλεύει σε βάθος το σώμα μας. Επίσης η σωστή ευθυγράμμιση σε κάθε θέση που παίρνουμε, βοηθά τα όργανα του σώματος να έρθουν στη σωστή τους θέση και έτσι λειτουργεί θεραπευτικά  για χρόνιους πόνους του σώματός μας ή τραυματισμούς. Τέλος μέσω πρακτικών αναπνοής (pranayama) μαθαίνουμε να αναπνέουμε σωστά και σε βάθος το οποίο έχει τεράστια οφέλη για την ψυχική και σωματική μας υγεία. Το μάθημα της Yoga  απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα και ηλικίες ( 16+) καθώς προσαρμόζεται ατομικά στις δυνατότητες του κάθε συμμετέχοντα .
Υπεύθυνη instructor είναι η Κατερίνα Σκιαδά, απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής χορού «Μ. Σοφού», με πτυχίο καθηγήτριας χορού από το Υπ. Πολιτισμού. Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στη διδασκαλία χορογραφίας και σύγχρονου χορού σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 1997. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 έχοντας ολοκληρώσει μία σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα (το μάθημα παραδίδεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή 17.30 – 18.30,  διάρκεια 1  ώρας και κόστος 20€ για 1 φορά την εβδομάδα και 40 ευρώ για 2 φορές την εβδομάδα, μηνιαίως).
Για την παρακολούθηση του μαθήματος, χρειάζεται να έχετε μαζί σας το δικό σας στρωματάκι, μία πετσέτα και ένα παγούρι νερό.

11. Μάθημα Pilates

To Pilates είναι μία μέθοδος εκγύμνασης που έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Βασίζεται σε ένα σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης την οποία εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Ελληνοαμερικανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates (1880-1967). Απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, το σωματότυπο, την ικανότητα ή το τρέχον επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η φιλοσοφία εστιάζεται στην παράλληλη άσκηση του μυαλού και του σώματος, ώστε να συνεργάζονται για τη συνολική καλή κατάσταση του ατόμου. Το μάθημα θα γίνεται στη σκηνή (θεατράκι) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
Υπεύθυνη instructor είναι η Τζίνα Τσαγκόγιωργα με εμπειρία 25 ετών στη διδασκαλία μπαλλέτου, μοντέρνου χορού, τόσο σε μαθητές ερασιτεχνικού επιπέδου όλων των βαθμίδων, αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η πολυετής απασχόλησή της με τον χορό, της επέτρεψε να επεκταθεί σε αντικείμενα συγγενικά του χορού όπως εκείνα της χοροθεραπείας, του BMC, καθώς και της τεχνικής Pilates, αποκτώντας σχετική εκπαίδευση. (το μάθημα παραδίδεται κάθε Τετάρτη  17.30-18.30,  διάρκεια 1  ώρας και κόστος 20€  μηνιαίως).
Για την παρακολούθηση του μαθήματος, χρειάζεται να έχετε μαζί σας το δικό σας στρωματάκι, μία πετσέτα και ένα παγούρι νερό.

12. Δυναμική Εκγύμναση Ενηλίκων

Δυναμικό πρόγραμμα με σταθμούς σε υψηλές εντάσεις με στοιχεία αερόβιας-αναερόβιας άσκησης και δύναμη. Με αντιστάσεις (λάστιχα, βαράκια, μπάλες κλπ.). Στυλ Tabata
Υπεύθυνος instructor Νικόλαος Βενέτης (το μάθημα παραδίδεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή 19.00-20.00, διάρκεια μαθήματος 1 ώρα και κόστος 25€ μηνιαίως).

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.