Καταστατικό συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου δημοτικού σχολείου Ψυχικού.

 

Το καταστατικό του συλλόγου αναθεωρήθηκε και εναρμονίστηκε σύμφωνα με το Ν.2621/98 τον Οκτώβριο του 2004 και είναι το εξής:

Ευρετήριο Άρθρου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β'

ΜΕΛΗ

Αρθρο 4°

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΛΩΝ

1.        Τα μέλη του Συλλόγου διακρίνονται σε τακτικά και επίτιμα.

2.        Τακτικά Μέλη του Συλλόγου εγγράφονται ο ένας ή και οι δύο γονείς των μαθητών που φοιτούν στο Σχολείο. Σχετικά με τα προς το Σύλλογο δικαιώματα και υποχρεώσεις ως γονείς θεωρούνται και οι επίτροποι αν δεν υπάρχουν γονείς. Ακόμα και οι νόμιμα ορισμένοι αντιπρόσωποι των γονέων ή των επιτρόπων στην περίπτωση που οι παραπάνω δεν κατοικούν στην έδρα του Σχολείου (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1566/85, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 2 παραγρ. 1β του Ν. 2621/98 και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί).

3.        Επίτιμα μέλη ανακηρύσσονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου πρόσωπα που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στο Σχολείο ή στο Σύλλογο ως και οι ευεργέτες και οι δωρητές του Συλλόγου.

4.        Τα επίτιμα μέλη δεν μπορούν να μετέχουν στη διοίκηση του Συλλόγου ούτε έχουν δικαίωμα ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις και απαλλάσσονται από κάθε εισφορά στο Σύλλογο.

Άρθρο 5°

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ

1.        Για να γίνει κάποιος τακτικό μέλος του Συλλόγου πρέπει να υποβάλει προφορική ή έγγραφη αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο και να καταβάλει το δικαίωμα εγγραφής.

2.        Το Διοικητικό Συμβούλιο με τις μόνες παραπάνω προϋποθέσεις κρίνει υποχρεωτικά βάσιμη την αίτηση και εγκρίνει την εγγραφή του αιτούντος ως μέλους στα μητρώα μελών του Συλλόγου.

Άρθρο 6°

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ

1.        Τα τακτικά μέλη του Συλλόγου καταβάλλουν υποχρεωτικά στο Ταμείο του Σωματείου ως δικαίωμα εγγραφής χρηματικό ποσό που κάθε Οκτώβριο προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο και εγκρίνει η πρώτη Γενική Συνέλευση κάθε σχολικής χρονιάς, καθώς και χρηματικό ποσό ως ετήσια εισφορά που επίσης προτείνεται απ’ το Διοικητικό Συμβούλιο τον ίδιο ανωτέρω μήνα και εγκρίνει η πρώτη Γενική Συνέλευση κάθε σχολικής χρονιάς. Απ’ την παραπάνω υποχρέωση εξαιρείται ο ένας από τους γονείς, δηλ. οι υποχρεώσεις αυτές υπολογίζονται ανά οικογένεια.

2.        Τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου έχουν δικαίωμα να παίρνουν μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις και να ψηφίζουν για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Οι οικονομικές υποχρεώσεις των μελών μπορούν να τακτοποιηθούν μέχρι και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.

Άρθρο 7°

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ

1.         Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του καταστατικού ή αναπτύσσουν δραστηριότητα αντίθετη με τους σκοπούς του Συλλόγου διαγράφονται, κατόπιν ειδικής εισηγήσεως του Δ.Σ., με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που λαμβάνεται με πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων, αφού προηγουμένως το μέλος κληθεί σε απολογία. Κατά την Γενική Συνέλευση που συγκαλείται για τον σκοπό αυτό μετέχει κανονικά το προς διαγραφή μέλος.

2.        Κάθε μέλος μπορεί να αποχωρήσει οποτεδήποτε από τον Σύλλογο αφού υποβάλει έγγραφη αίτηση για την διαγραφή του από τα μητρώα μελών, αλλά υποχρεώνεται να καταβάλει τις μέχρι την ημέρα της διαγραφής του τυχόν καθυστερούμενες εισφορές του.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.