Καταστατικό συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου δημοτικού σχολείου Ψυχικού.

 

Το καταστατικό του συλλόγου αναθεωρήθηκε και εναρμονίστηκε σύμφωνα με το Ν.2621/98 τον Οκτώβριο του 2004 και είναι το εξής:

Ευρετήριο Άρθρου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ'

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 Άρθρο 26°

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

1.        Η Εξελεγκτική Επιτροπή είναι τριμελής.

2.        Τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής συνέρχονται εντός πέντε ήμερων από την εκλογή τους και εκλέγουν με φανερή ψηφοφορία τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα.

Άρθρο 27°

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

1.        Η Εξελεγκτική Επιτροπή έχει καθήκον καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της την παρακολούθηση και τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς όμως να αναμειγνύεται στην Διοίκηση του Σωματείου.

2.        Όταν το κρίνει αναγκαίο η Εξελεγκτική Επιτροπή ακόμη και είκοσι (20) ήμερες νωρίτερα από τη σύγκληση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, με αίτησή της, τίθενται στη διάθεσή της τα ταμειακά και διαχειριστικά κύρια και βοηθητικά βιβλία και κάθε άλλο χρήσιμο στοιχείο και πληροφορία για τον έλεγχο καθώς και τον ισολογισμό και απολογισμό που συντάχθηκε.

3.        Η Εξελεγκτική Επιτροπή συντάσσει σαφή και λεπτομερή έκθεση που την υποβάλλει στην Γενική Συνέλευση.

4.        Η Εξελεγκτική Επιτροπή τηρεί βιβλίο πράξεων και εκθέσεων των ελέγχων που διενεργούνται, συνέρχεται δε σε συνεδριάσεις κατά την κρίση του Προέδρου της και όταν προσκληθεί από το Δ.Σ. Σε απαρτία βρίσκεται όταν παρίστανται δύο τουλάχιστον μέλη συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.